Het verraad van de familie Frank

www.verraadannefrank.nl

website over wie de acht onderduikers aan de Prinsengracht 263 verraadde


In 1939 en 1940 logeerde Anne in Laren


Via een zoon van een met de familie Frank bevriende familie vernaam ik dat Anne vlak voor de oorlog tweemaal gelogeerd had aan de Oude Kerkweg 25 te Laren. Hier woonde de familie Cauvern (vader Ab en zijn vrouw Isa) die na de oorlog het dagboek van Anne zouden redigeren.
Hierover straks meer.

Drift 27

In 2021 verscheen het boek 'Een badkuip aan de Drift' over een ter plaatse (Laren) bekend Kinderhuisje, in 1938 heeft hier, de toen negenjarige Anne Frank, de vakantie doorgebracht.
Het Kinderhuisje aan de Drift 27 was een tijdelijk opvanghuis, Otto en Edith gingen in 1938 naar Bazel, Zwitserland. Margot, de oudere zus van Anne, ging mee, Anne niet. De schrijvers van het boek weten niet waarom Anne niet meeging, ik wel. Anne had op de kleuterschool in Amsterdam een vriendinnetje, Lydia Leertouwer, die ging met vakantie naar Laren, Anne kon met haar mee.
Het was in 2020 dat historicus Aaldrik Hermans een link legde tussen een groepsfoto uit 1938 voor het Kinderhuisje en Anne Frank die er op de voorgrond staat.

Oude Kerkweg 25

Het huis aan de Oude Kerkweg had als bijnaam 't Konijnenhol omdat de familie Cauvern op zolder konijnen hield. Isa was voor de oorlog al een paar jaar de secretaresse van Otto Frank, in de oorlog nam zij ontslag en kreeg een kind, Ruth.
Isa heeft dus tweemaal voor Otto gewerkt, vaak zal zij toen ook Anne hebben gezien en zodoende ging Anne in 1938 en 1939 naar Laren om vakantie te vieren bij de familie Cauvern.
Je kunt per mail contact opnemen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)


Of bel: 06 - 2520 6541
geen whatsapp, ik bel niet terug,
dus alleen als ik kan opnemen heb je me aan de lijn