Het verraad van de familie Frank

www.verraadannefrank.nl

website over wie de acht onderduikers aan de Prinsengracht 263 verraadde


Wie is Ben Verzet


Iedereen heeft wat te verbergen, in de oorlog warden dat voornamelijk Joodse onderduikers en bij mij is dat mijn naam, Ben Verzet is een pseudoniem, net als Jopie Loos dat is.
Mokumse Jopie Loos
In het voorjaar van 2010 nam ik een beslissing die er nu verder niet toe doet maar die wel de basis legde voor mijn eerste website over Amsterdam: www.mokums.nl

Ik kan Amsterdam niet loslaten, waar hem dat in zit weet ik eigenlijk niet want in veel opzichten vind ik Barcelona een stad met meer en betere kwalificaties. Misschien is het het water waarvoor ik in steden als Antwerpen, Parijs en ook Barcelona het openbaar vervoer moet nemen. In Amsterdam is het overal.

Maar ook de architectuur van Amsterdam is ongeëvenaard. Trap-, klok, hals- en lijstgevels, het is er allemaal. Nu loop ook ik niet de gehele dag met mijn hoofd omhoog maar zeg nou zelf, het is toch erg 'Anton Pieckerig' allemaal. Waar zie je dat?

De oorlog, een verhaal apart
Om MokumsNL niet 'te zwaar' te maken heb ik de Tweede Wereldoorlog een eigen plekje gegeven met www.dedokwerker.nl. Die site is nog lang niet klaar natuurlijk, suggesties zijn altijd welkom.
Maar over Anne Frank is ook nog zoveel te schrijven. Ik heb jarenlang gewerkt aan de Keizersgracht met zicht op het Achterhuis, een dependance van het bedrijf bevond zich aan de Westermarkt, naast het pand waar mogelijk de verrader van de familie Frank heeft gewoond.
Anne Frank is dus dichtbij. Vandaar dus deze aparte site over Anne Frank met de nadruk op het verraad.

Ik maak mijn sites in mijn eentje, om de paar dagen een toevoeging, op den duur staat er iets waarvan ik hoop dat als iemand de moeite neemt hem door te lopen meer weet over WOII en Anne Frank.
De Dokwerker beperkt zich overigens niet tot Amsterdam hoewel er in de meeste gevallen wel een link zal zijn.
Je kunt per mail contact opnemen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)


Of bel: 06 - 2520 6541
geen whatsapp, ik bel niet terug,
dus alleen als ik kan opnemen heb je me aan de lijn