Het verraad van de familie Frank

www.verraadannefrank.nl

website over wie de acht onderduikers aan de Prinsengracht 263 verraadde


Laatste contact


Anne wordt in september 1944 naar Auschwitz gedeporteerd en vandaar naar concentratiekamp Bergen-Belsen. Ze weet dan dat haar moeder dood is, die liet in januari 1945 het leven, van haar vader kan zij niet zeker weten of die nog in leven is, ze denkt echter van niet. Sterker nog, ze vertelt aan anderen dat haar beide ouders zijn overleden.

Margot is ernstig ziek, die slaapt in het bovenste bed van een hoogslaper en valt daar uit, ze overleeft de val niet. Anne heeft dan niemand meer en geeft de strijd op. Ze is ziek en zeer verzwakt door de honger. Anne overlijdt enkele dagen na Margot in Bergen-Belsen en wordt ergens op het terrein van het kamp in een massagraf gegooid.
Haar overblijfselen zijn nooit teruggevonden, de zusjes Margot en Anne kregen wel een gedenksteen in het kamp.

De vraag is wie Anne voor het laatste gezien en gesproken heeft

De zusjes Jannie en Lientje Brilleslijper zitten in dezelfde barak als Anne. Lientje beweerde jarenlang dat Anne in haar armen was gestorven. Dat bleek later niet te kloppen.

Hannah Goslar (overleden 2022) zit ook in Bergen-Belsen, maar in een andere barak, daardoor kan zij Anne niet zien, ze spreekt haar wel driemaal. Ongeveer een week nadat Hannah en Anne voor het laatst met elkaar hebben gesproken sterft Anne.
Je kunt per mail contact opnemen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)


Of bel: 06 - 2520 6541
geen whatsapp, ik bel niet terug,
dus alleen als ik kan opnemen heb je me aan de lijn