Het verraad van de familie Frank

www.verraadannefrank.nl

website over wie de acht onderduikers aan de Prinsengracht 263 verraadde


Februari 2023


Sinds ik in 2011 met een Joodse kennis zat te lunchen, die mij bij toeval vertelde over zijn familie die voor de oorlog contact had met de familie Frank, raakte ik gebiologeerd door de kwestie wie Anne Frank en de zeven andere onderduikers aan de Prinsgracht 267 had verraden. Al daarvoor was mij ter ore gekomen dat Otto Frank mogelijk zelf een, onbedoelde, rol speelde in het latere verraad, maar toen deed ik dat nog af als het zoveelste verzonnen verhaal rondom Anne Frank.

Maar in 2011 dus, bleken de twee verhalen met elkaar verwoven, uit twee compleet verschillende bronnen kreeg ik informatie die met elkaar te maken leek te hebben dus besloot ik nader onderzoek te doen.
Makkelijk was dat niet, want ik plaatste wat pagina's binnen mijn website over de Tweede Wereldoorlog (link), maar al snel slurpte de kwestie 'Prinsengracht 267' al mijn aandacht op.

En wie is het dan?

Tja, dat ga ik niet onthullen, niet hier, niet nu en niet op deze, veel te makkelijke, manier. De dader ligt voor de hand, maar het is net als met de zwevende gloeilamp van Hans Klok, de oplossing is zó simpel dat in een eeuw tijd slechts Hans en Joop van den Ende weten hoe een gloeilamp kan zweven.
Zo is het ook met het verraad, twee informatiebronnen moesten mij meer dan tien jaar geleden op een geheel ander pad zetten om tot de oplossing van 'het' vraagstuk van de eeuw te komem.

Komt het dan wel een keer tot een antwoord?

Zeker, maar er zijn twee grote redenen om dat nu niet te doen. Er zijn twee personen nog in leven die direct te maken hebben gehad met de kwestie, beiden hebben niets met het verraad te maken, maar zouden wel heel veel last krijgen met nieuwsjagers die het naadje van de kous willen weten.
Deze twee personen en hun familie zouden geen leven meer hebben, puur om hen daartegen te beschermen heb ik mijn verhaal opgetekend, maar zal het pas op een door mij te bepalen moment gepubliceerd worden. Mocht ik eerder komen te overlijden dan is mijn onderzoek in goede handen.

Er valt grof geld te verdienen met nieuws rondom Anne Frank en zeker als je een haast waterdicht verhaal hebt omtrent het verraad, maar geld heeft mij nooit geboeid, het moet een mooi project worden waarin ook de mensen die ik nu wens te beschermen zich kunnen vinden.

Op dat moment is er dan zoveel bekend dat het lastigvallen van familieleden geen enkel nut meer heeft. Het project moet ook zo omvattend zijn dat iedereen aan het woord komt en het voor journalisten overduidelijk is dat op dat moment ook werkelijk alles is verteld.
Een dergelijk project dacht ik voor 50.000 Euro van de grond te kunnen tillen, maar je praat over een veelvoud hiervan als je het goed en gedegen wilt doen, over zoveel middelen beschik ik niet, maar ik heb ook geen zin om als een geldwolf te worden gezien die met het verhaal niet alleen mooie sier, maar ook een bak geld wil binnenhalen.

Een tipje van de sluier dan?

Dit wordt mij vaak gevraagd, maar ik gaf al aan, de oplossing is zó voor de hand liggend dat ik met iedere komma al een deel verklap en dat wil ik niet. Meer dan tien jaar aan onderzoek is niet niks.

Je kunt per mail contact opnemen.
Email De Dokwerker (Ben Verzet)


Of bel: 06 - 2520 6541
geen whatsapp, ik bel niet terug,
dus alleen als ik kan opnemen heb je me aan de lijn